Unieke kapstok, zelf maken


In onze gang hing al een aantal jaar een "zelf-gekochte" kapstok. Niets mis mee, hoor! Maar hij was in de loop van de tijd meerdere keren bezweken onder het gewicht van onze jassen (lees: kwam letterlijk met pluggen en al naar beneden zetten), hij was eigenlijk een beetje saai en ik wilde gewoon ook heel graag een keer wat anders. Iets wat ik nog nergens was tegengekomen. Dus... Ik heb ook de app van pinterest op mijn telefoon en ik heb, zoals ik als schrijver ook graag doe, research gedaan naar wat mij aansprak. En van daaruit is het volgende ontstaan.


Wij hebben, omdat mijn man graag met steigerhout werkt, vaak wat planken over. Voor het contrast hebben we ze donker geverfd. Volgens mij was dit ebbenhouts beits, maar elke willekeurige donkere kleur, maakt niet uit welk merk, had prima geweest. Als ik dit soort projecten doe, ben ik niet kieskeurig. Het heeft in dit geval geen meerwaarde. En het was gezellig om te doen, want ook de kinderen mochten even kliederen met de kwast.

Daarna hebben we ze beplakt met schilderstape.


En de plank in een compleet andere kleur geschilderd (met lakverf). Ik wilde wit voor het contrast (en ik had toevallig nog wat RAL 9001 lak staan) en ik heb met mengverf een felle blauwe kleur gemaakt voor onze jongens. Het belangrijkste is dat de tape meteen na het schilderen eraf wordt gehaald, anders kan het alsnog uitlopen.

Daarna hebben we in de bouwmarkt een aantal haken gehaald en deze op de planken geschroefd. En klaar waren onze unieke, eigengemaakte kapstokken. Ik hoop dat ik jullie hiermee heb geinspireerd! Het lijkt me geweldig om foto's van jullie eigen kapstok in de reacties te zien,#inspiratie #diy #kapstok #zelfgemaakt #creatief #hout #verf #leuk #makkelijk #snel


109 weergaven0 opmerkingen