Diana van Hal is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerauteur Diana Ruwaard (Amsterdam, 1980). In november 2015 debuteerde zij met de thriller “de verzamelaar”, een verrassend goed debuut. Met haar krachtige, vlotte schrijfstijl en uitstekende plot, wist ze de lezers geboeid te houden van begin tot eind. De spanning, waarmee zij van start gaat, blijft de lezer vasthouden. Nergens verliest het verhaal zijn kracht. Haar personages zijn goed uitgewerkt en de dialogen op alle fronten raak. De verzamelaar bleek het eerste deel in de Bennet & Rowley mysteries.

Een tweede deel kon niet uitblijven en eind 2016 volgde: “Bloeden zal je”, wederom met DNA-analist Jennifer Rowley en rechercheur moordzaken Spencer Bennet. Van Hal beschrijft de plaatsen delict tot in de kleinste, gruwelijke details. Ze is overduidelijk thuis in de materie rond het analyseren. In de juiste dosering worden deze interessante technieken beschreven om er een geloofwaardig onderzoek van te maken. Ook in dit tweede deel is de spanning vanaf de eerste pagina continue aanwezig en bouwt zich op naarmate de ontknoping nadert. Doordat van Hal tot the point schrijft, behoudt ze de vaart. Vanuit verschillende perspectieven ervaar je een verhaal dat zo beeldend is geschreven, dat je niet anders kan dan meeleven, zien, voelen en huiveren met de personages. Bijna elk hoofdstuk roept vragen op waardoor je door moet lezen. De dader houdt ze meesterlijk verborgen, waardoor het tot aan het einde gissen blijft wie er achter de gruwelijke daden zit. Lezers zijn het erover eens, je moet het boek in één ruk uitlezen: een ware pageturner.

“De Greenwood moordenaar”, het derde deel in deze reeks verschijnt binnenkort. Het kan niet anders, de verhalen van deze schrijfster houden de lezers in hun greep. Wegleggen is geen optie.